FAQ’s Kaukasus

Welke uitrusting moet ik meenemen?

Na inschrijving ontvang je de info PDF met daarin de specifieke uitrustinglijst van de reis.
Bekijk de algemene uitrustinglijst

Hoe is het weer in het Kaukasus gebergte?

In berggebieden kan het weer altijd veranderen maar over het algemeen is het weer in september/oktober stabiel. Wel kunnen de dag en nacht temperatuur al lager zijn.

Welke vlucht moet ik boeken?

Er gaat maar één directe vlucht naar Kutaisi luchthaven (KUT) en dat is vanaf Dortmund (DTM).
Ons advies is om de heenvlucht te boeken van 18 sept en de terugvlucht van 27 september. Wij rijden meestal een dag voor de vlucht naar Dortmund en slapen dan een nacht in het Ibis budget hotel, dat op loopafstand, ligt van de luchthaven. Daar houden we meestal ook de Meet & Greet.

Hoe reizen we naar het gebergte?

Zodra we geland zijn, rijden we met een taxi naar een hostel in Kutaisi stad. De dag erna rijden we met een busje, de zogenaamde Marshrutka, naar Mestia.

Waar verblijven we?

In Mestia verblijven we in een guesthouse van een traditionele vriendelijke Svan familie. We overnachten ook minimaal een keer in de tent in de bergen.

Is Georgië duur?

Georgie is voor ons goedkoop. De munteenheid is de Lari (GEL). Eén Lari is omgerekend ongeveer 0,33 euro.

Hoe fit moet ik zijn

Het Kaukasus gebergte is een hooggebergte en een tocht gedurende de week is intensiever. Zorg dat je met regelmaat sport en niet teveel overgewicht hebt. Cardio training zoals fietsen, hardlopen en zwemmen zijn uitstekend. Krachttraining voor de benen daarbij is een pluspunt. Je kunt je trainingen afwisselen door regelmatig met de rugzak te gaan wandelen.
Gebruik bij twijfel ons training advies.

Is er kans op hoogteziekte?

Tijdens de stijging in hoogte voel je dat je kortademiger wordt en je hart sneller klopt, maar de kans op hoogteziekte is erg klein.Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

× How can I help you?