FAQ’s Schotland

Is berg of outdoor ervaring vereist voor de reis?

Ervaring is niet vereist aangezien de wildernisgids je de nodige skills leert.

Welke uitrusting moet ik meenemen?

Na inschrijving ontvang je de info PDF met daarin de specifieke uitrustinglijst van de reis.
Bekijk de algemene uitrustinglijst

Is Schotland duur?

Houd er rekening mee dat de prijzen in Schotland hoger liggen dan in Nederland.

Hoe intensief zijn de tochten?

Dat verschilt per dag. Soms lopen we meer kilometers over minder steil terrein, een andere dag minder kilometers over steil terrein. We lopen gemiddeld 5 a 6 uur per dag met een rugzak van 6 a 8 kilo.

Hoe fit moet ik zijn?

Onze reizen zijn geschikt voor iedereen met een goede basisconditie. Welke tocht we lopen is sterk afhankelijk van het weer. We lopen per dag gemiddeld 10 km en 500 hoogtemeters.

Twijfel je over je fitheid? Cardio training zoals fietsen, hardlopen en zwemmen zijn uitstekende training. Krachttraining voor de benen daarbij is een pluspunt. Je kunt je trainingen afwisselen door regelmatig met de rugzak te gaan wandelen.
Gebruik bij twijfel ons 12 weken training advies

Hoe is het weer in Schotland?

Het weer in Schotland kan erg afwisselend zijn en met name in de berggebieden. Dat maakt de reis avontuurlijk. Neerslag en mist komt vaak voor.

Verblijven we in een accommodatie

We maken gebruik van een Schotse cottage, zodat we na de dagtochten natte uitrusting en kleding kunnen drogen in de droogruimte. We overnachten ook minimaal een keer in de bergen in de tent.Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

× How can I help you?