/********************************* change logo for fixed header (quick and easy way) **********************************/ .et-fixed-header #logo { content: url(/wp-content/uploads/2020/04/Logo_JJWS_700px.png); }

Op zoek naar een wildernis reis naar een onbekend land?
Ontdek het stoere Kaukasus gebergte

DE RUWE KAUKASUS

Op zoek naar een wildernisreis naar een onbekend land?

Ontdek het stoere Kaukasus gebergte 

DE RUWE KAUKASUS

MESTIA

SEPT-OKT 2024

10 DAGEN

MIN 5 - MAX 8

949 PP

Kaukasus reis

HOOGTEPUNTEN

Trekken door en overnachten in de bergen

HOOGTEPUNTEN

Hiken naar gletsjers

HOOGTEPUNTEN

Verblijven bij een echte Svan familie

HOOGTEPUNTEN

Bezoek het hoogst gelegen dorp van Europa

HOOGTEPUNTEN

Optie om de reis te verlengen met 4-daags cultuur pakket (€300,-)

Perfecte mix tussen wildernis en cultuur

Het doel van deze avontuurlijke reis is het ervaren van Svaneti, het puurste en mooiste deel van de Kaukasus. Dit gebied kenmerkt zich met ruwe bergen en kleine afgelegen dorpen bewoond door de ‘Svans’. Dit vriendelijke bergvolk woont al meer dan 5000 jaar in het hooggebergte. De reis wisselt af tussen hiken en rondtrekken in de bergen en het proeven van deze unieke cultuur.
We verblijven in de guesthouse van een van de Svan families en maken vanuit daar dagtochten naar diverse bergen en gletsjers. Wat deze reis uniek maakt is het bezoek aan het hoogstgelegen dorp van Europa, Ushguli.

Plan

Het exacte plan is afhankelijk van de weersomstandigheden. De eerste dag maken we een dagtocht naar de Chalaadi gletsjer. Het is indrukwekkend om op de bodem te lopen waar zicht ooit een immens grote gletsjer bevond. De tweede dag maken we een stevige tocht naar een bergtop met een overnachting in de tent op ongeveer 2200m. Op de derde dag komen we terug in Mestia en onderhouden we de uitrusting voor de vierde en vijfde dag. Dan gaan we weer op pad met de backpack naar Ushguli, het hoogstgelegen bewoonde dorp van Europa, waar we een toffe hike maken naar de Shkhara gletsjer en in de vallei overnachten in de tent. De laatste dag maken we nog een dagtocht naar een bergkam met een gaaf uitzicht.

Waarom Georgië

Iedereen heeft wel eens gehoord van Georgië, maar het blijft voor velen een onbekend land. Een goede reden om dit land te bezoeken.

Georgië is een uniek land om verliefd op te worden. Er hangt een voormalige sovjet sfeer, vriendelijke locals en een erg goede keuken. Er zijn genoeg lachwekkende momenten als je een Lada ziet langsrijden met keukenblok op het dak of je de koeien op het trottoir moet inhalen. Het kan allemaal in Georgië.

Locatie

Mestia, Georgië.

Level

De intensiteit van deze reis is Level 2. Dat houd in dat je 4 tot 6 uur per dag met een backpack van 10 tot 12 kilo moet kunnen wandelen.

Deze reis is voor iedereen die gezond/fit is en met regelmaat sport. Indien je twijfelt aan je fitheid, gebruik ons 12 weken trainingsschema.

Inclusief

Overnachtingen in Kutaisi en Mestia, ontbijt/lunch en avondeten, vervoer (retour) met busje van Kutaisi naar Mestia.

Exclusief

Retour vliegticket, uitrusting en extra cultuurreis
Prijsindicatie van een direct retour vliegticket betreft tussen de €250,- en €325,- Directe vluchten gaan enkel via Wizzair van Dortmund naar Kutaisi

Uitrusting

Download de uitrustinglijst van deze reis.

 

Verleng je reis met een 3 daagse cultuur reis

De wildernis reis is al een ontzettend gave ervaring.

Waarschijnlijk wil je na deze reis het liefst nog een paar dagen blijven om nog meer cultuur te beleven. Dat kan met deze optionele 3 daagse cultuur reis.
Onze partner “Why Me Tbilisi” organiseert deze reis. Je maakt al kennis met Rosindo – de eigenaar – tijdens de wildernis reis.

Meer informatie over de cultuurreis lees je op de website van Why Me Tbilisi.

PRIJS 949

SCHRIJF JE NU IN

ONZE AANBEVELINGEN

DEZE REIZEN ZIJN OOK INTERESSANT VOOR JE

Lofoten

5 DAAGSE LOFOTEN EXPEDITIE 

Noorwegen

ZUID NOORWEGEN REIS  

Translate »
Open chat
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hi! Hoe kunnen we je helpen?