/********************************* change logo for fixed header (quick and easy way) **********************************/ .et-fixed-header #logo { content: url(/wp-content/uploads/2020/04/Logo_JJWS_700px.png); }

Op zoek naar een uitdagend avontuur? Ga mee met de Lofoten Expeditie. Een 5 daagse Noord-Zuid expeditie

LOFOTEN EXPEDITIE

Op zoek naar een uitdagend avontuur?

Ga mee met de Lofoten Expeditie. Een 5 daagse Noord-Zuid expeditie

LOFOTEN EXPEDITIE

MOSKENES, LOFOTEN

19-26 AUG 2023

8 DAGEN

MIN 5 - MAX 6

899 PP

Lofoten Expeditie

DATA EN INSCHRIJVEN

HOOGTEPUNTEN

5 dagen rondtrekken op een Noors eiland

HOOGTEPUNTEN

Beklim de Hermannsdalstinden (1029 m)

HOOGTEPUNTEN

Adembenemende vergezichten

HOOGTEPUNTEN

Neem een verfrissende duik in de zee

In 5 dagen van Noord naar Zuid

Boven de poolcirkel ligt de toffe Lofoten eilandengroep met steile kliffen, ruwe bergen, witte stranden en azuurblauw water.
Het doel van deze reis is om in 5 dagen een trekking tocht te maken van noord naar zuid op Moskenesøya het meest zuidelijke gedeelte van de eilandengroep. Daarnaast is het doel om de Hermanndalstinden (1029m) te beklimmen.
Houd je van bergwandelen, avontuurlijke tochten en Noorwegen?
Dan is dit jouw reis.

Plan

De eerste dag maken we een tocht naar het eerste bergtopje, de Ryten (543m). De tweede dag wandelen we langs het witte Kvalvika strand voor een frisse ochtendduik en zoeken uiteindelijk een bivak in Selfjord met een mooi uitzicht. De derde dag vertrekken we richting Kirkefjord, een heel klein ‘dorp’, waar we kort vervoert worden met een veerboot naar Vindstad. Na nog een stuk hiken komen we aan in Dunes beach, waar we overnachten. Inderdaad, op het strand!
De vierde dag hiken we naar Vindstad, waar we wandelen naar forsfjorden, een pittige bergpas richting de voet van de Hermannsdalstinden. De vijfde dag maken we een uitdagende klim naar de top van de Hermannsdalstinden en maken we de tocht af naar Moskenes.
We hebben een extra dag toegevoegd in het geval we vertraging oplopen door slecht weer of andere omstandigheden.

Waarom Noorwegen

Eigenlijk zijn alle gebieden in Noorwegen mooi. Toch hebben de Lofoten iets speciaals. Naast de indrukwekkende bergen en het typisch Noorse terrein met de heldere plassen, heb je contact met de zee. Het is fantastisch om tijdens een 5 daagse wandeltocht de Lofoten maximaal te ervaren.
De reis vindt plaats in augustus, dus de dagen zijn lekker lang en het wordt bijna niet donker.

Locatie

Fredvang, Moskenes Eiland, Lofoten

Level

De intensiteit van deze reis is Level 3. Dat houd in dat je 4 tot 6 uur per dag met een backpack van 12 tot 15 kilo moet kunnen wandelen.
Onze reizen zijn als uitgangspunt geschikt voor iedereen met een goede basisconditie. Daarnaast raden we aan om te gaan wandelen met een rugzak van 10-12 kilo in heuvelachtig terrein. Ga bijv. een weekend naar de Ardennen. Indien je twijfelt aan je fitheid, gebruik ons 12 weken trainingsschema.

Inclusief

Veerboot tickets, busticket van Moskenes naar Fredvang Kryss, 2x overnachtingen ho(s)tel Bodø, ontbijt, lunch en avondeten. Ontbijt en avondeten tijdens de trekking zijn vriesdroogmaaltijden.

Exclusief

Vliegtickets en uitrusting.

Uitrusting

Download de uitrustinglijst van deze reis.

 

PRIJS 899 

SCHRIJF JE NU IN

ONZE AANBEVELINGEN

DEZE REIZEN ZIJN OOK INTERESSANT VOOR JE

Noorwegen

ZUID NOORWEGEN REIS  

Kaukasus

KAUKASUS
REIS

Translate »
Open chat
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hi! Hoe kunnen we je helpen?