Over Jay Jansen WS&E

We maken de avonturier in je los

Vijf jaar geleden startte ik mijn outdoor school. Ik kwam er na het geven van een aantal cursussen al snel achter dat ik mensen meer wilde leren dan enkel vaardigheden. Vaardigheden zijn belangrijk, maar zijn tevens maar manieren om zaken voor elkaar te krijgen. Ik wilde een stap verder gaan en mensen intrinsiek motiveren om zelf vaker naar buiten te gaan voor in- en ontspanning. Als mens zijn we verstedelijkt en moeten we dagelijks omgaan met een behoorlijke dosis drukte en stress. Des te meer reden om met regelmaat je rugzak te pakken en enkele uren, een dag of weekend naar buiten te gaan. De avonturier en het oerinstinct zit nog steeds in ons allemaal. Tijdens onze cursussen leren we je hoe je zelfstandig en zelfredzaam op pad gaat en maken we die avonturier in je los op. Dat maakt ons uniek!

Schrijf je in voor een van onze dag, weekend of week cursussen en ervaar het zelf.

Adventure starts with us!


Ons Team
Jay Jansen
Owner | Fulltime Wilderness Guide & Instructor | Mountain Leader

Het mooie van 'in the outdoors' zijn is dat iedereen het kan. Je hoeft geen expert te zijn om in de natuur rond te trekken en te genieten van een mooie (meerdaagse) tocht. Het is wel verstandig om enige basis kennis en ervaring in huis te hebben. Als ervaren Wilderness Guide en Mountain Leader leer ik je de skills om op een zelfstandige manier je avonturen te beleven en inspireer en motiveer ik je om vaker op pad te gaan.
Een leuke sfeer met een gezond vleugje humor vind ik ontzettend belangrijk. Ik zie instrueren als het delen van kennis en ervaring en open staan om te leren van anderen. Ongeacht mijn ervaring leer ik elke cursus iets waardevols van cursisten. Dat maakt het vak zo leuk, je raakt nooit 'uitgeleerd'.
Tot snel in een van onze cursussen! Jay


Nikola Radovanovic
Trainee | MBO Outdoor Sports & Guiding

Ik ben Nikola Radovanovic, 22 jaar oud en student aan de MBO opleiding Outdoorsports & guiding. Buitensport en wilderness zijn mijn twee grote passies in het leven. In dit vak blijf je jezelf ontwikkelen, ben je nooit uitgeleerd en wordt je continue geprikkeld met nieuwe ‘challenges’. Het geeft een kick! Het overmeesteren van die klimwand, het hiken over mooie trails, kajakken over een snelle rivier, het maken van een vuur of het vangen van die verse vis. Alle momenten geven me een euforisch gevoel met onvergetelijke momenten. Ik deel graag mijn kennis en ervaring met je. Daarbij hoort een gezonde portie humor en enthousiasme. ‘The outdoors are calling’, Nikola


Maarten van Schijndel
Trekking & Survival Guide

In mijn vrije tijd ben ik al sinds de jaren 90 bezig met het bedenken en beleven van mijn outdoor avonturen. De afgelopen 23 jaar was ik - soms met anderen, maar vaak alleen - te vinden in de bergen, woestijn, jungle en bossen. Vaak op bergschoenen maar ook regelmatig op een crossmotor, mountainbike of stijgijzers. In 2015 begeleide ik samen met ‘Iceman’ Wim Hof een groep mensen door de canyons van de Spaanse Pyreneeën. Tijdens het abseilen was het zaadje geplant om misschien toch maar eens professioneel iets te gaan doen met mijn passie, kennis en ervaring op gebied van outdoor sporten en reizen. Om qua primitieve vaardigheden de puntjes op de ‘i’ te zetten, besloot ik in 2016 om me in te schrijven voor De OutdoorOpleiding van Jay. Na het voltooien van de opleiding vroeg hij me of ik interesse zou hebben om - gezien mijn ruime ervaring en goede humeur☺- assistent-gids en instructeur te worden. Alles viel op zijn plek en momenteel word ik intern opgeleid. Het is heel tof om kennis, ervaring en tips en tricks over te dragen aan enthousiaste cursisten. Tot snel in een van de cursussen of reizen. Maarten


Linda Schoorl
Wilderness Instructor

"Een goed ingepakte rugzak, kennis van zaken en een fit lichaam is alles wat ik nodig heb om de prachtigste en ruigste gebieden op de wereld te ontdekken. Lopend, met sneeuwschoenen, op toerski’s of op de fiets. De natuur in. Dat is leven voor mij. Dat wil ik jou ook graag laten ervaren. Ik studeerde een BSc Milieutechnologie en een MSc Ontwikkelingsstudies aan de TU Wageningen. En ben jarenlang scoutingleiding geweest. Daarnaast heb ik veel kennis van outdoor en voeding. Ik heb een aantal jaar in de lichtgewicht klasse intensief geroeid. Hierbij is de juiste voeding onontbeerlijk. Oh en wil jij als vrouw alleen op reis, maar vind je dit best spannend en heb je er vragen over? Ook daar help ik je graag bij. Om mijn survival, bushcraft en trekking skills te perfectioneren heb ik vorig jaar de Outdooropleiding bij JayJansen gevolgd. Zie ik je buiten?" Linda


Jouw voordelen


Uitrusting huren

Uitrusting aanschaffen kost geld. Daarom kun je bij ons voor €39,- per cursus een weekendpack huren.

Kosteloos annuleren

Je kunt kosteloos annuleren tot 4 weken voor de cursus aanvang. Geen probleem bij ons!

Level

Onze wildernis reizen zijn geschikt voor iedereen die met regelmaat sport en een basisconditie heeft.
Wat anderen zo tof aan ons vinden


 • We hebben een super weekend gehad. Veel geleerd en veel kunnen ervaren. Dat onder perfecte en enthousiaste begeleiding van Jay. Nu kunnen we met de vele tips zelf aan de slag gaan. Bedankt. We hebben ervan genoten!
  Rubi en Bob -
  2 daagse survival training
 • Mocht iemand overwegen een introductie cursus, een advanced cursus of maatwerk op het gebied van bushcraft/survival training te willen volgen – zoek dan niet langer en boek bij Jay Jansen Wilderness School! Jay, bedankt voor een geweldig weekend!
  Ray en Martijn -
  Duo Survival
 • Een leerzame ervaring die mij korter bij de natuur bracht en duidelijk maakte wat je in essentie nodig hebt om te overleven.
  Marco Knops -
  Survival Training Advanced
 • Dit weekend heeft ervoor gezorgd dat ik meer van dit soort trainingen wil gaan volgen. Ik voel dan ook echt de oermens in mij ontwaken. Nogmaals dank voor alle waardevolle tips, tricks en skills. Het was een zeer ontspannende inspanning dit weekend. Tot een volgende keer!
  Sebastiaan en Francis -
  Survival Training Basic 2017