FAQ’s Noorwegen

Is survival en/of bushcraft ervaring vereist voor deze reis?

Nee, deze skills leer je gedurende de week van de wildernis gids.

Hoe ziet de week er ongeveer uit?

We gebruiken een mooie Noorse hut als basecamp waarin je de eerste en laatste nacht overnacht. We maken vanaf de hut dagtochten en gaan ook rondtrekken waarbij je overnacht in een tent. Gedurende de week leer je survival skills welke je alleen of in tweetallen gaat ervaren in de laatste 24 uur.

Lunch is exclusief, hoeveel moet ik meenemen?

Lunch zijn eigenlijk tussendoortjes/snacks die je gedurende de dag eet. Bepaal zelf hoeveel repen (bijv. muesli repen) je zou eten op een dag en vermenigvuldig dit met de totale reisdagen. Twijfel je over de hoeveelheid? Neem iets extra’s mee, dat we in de hut kunnen opslaan.

Hoe zit het met vervoer?

Het handigst is om met de auto te rijden van Nederland naar Hirtshals in Denemarken en daar de veerboot te pakken naar Kristiansand in Noorwegen. We sturen een deelnemerslijst door zodat je onderling kunt carpoolen.

Wat kost een veerboot ticket?

Prijzen variëren, check daarom de veerboot maatschappijen: Colorline, Fjordline of Direct Ferries.

Welke uitrusting moet ik meenemen?

Na inschrijving ontvang je de info PDF met daarin de specifieke uitrustinglijst van de reis.
Bekijk de algemene uitrustinglijst

Hoe is het weer in Noorwegen?

Over het algemeen wisselvallig. Noorwegen is heuvel- en bergachtig en daardoor kan het weer verschillen.

Zijn er veel muggen?

In augustus zijn er meer muggen dan in juni. Het last hebben van de muggen is afhankelijk van het weer. Bij meer wind en neerslag zijn de muggen minimaal. Het is aan te raden om een muggen hoofdnetje en muggenspray te kopen.

Is Noorwegen duur?

De prijzen in Noorwegen liggen aanzienlijk hoger dan in Nederland. Wil je extra eten/drinken meenemen, dan is ons advies om dat in Nederland in te kopen.Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

× How can I help you?