/********************************* change logo for fixed header (quick and easy way) **********************************/ .et-fixed-header #logo { content: url(/wp-content/uploads/2020/04/Logo_JJWS_700px.png); }

DE STOERE KAUKASUS

ONTDEK HET PRACHTIGE KAUKASUS GEBERGTE

MESTIA

SEPTEMBER 2024

10 DAGEN

MIN 5 - MAX 8

969 PP

DE

STOERE

KAUKASUS

ONTDEK HET PRACHTIGE KAUKASUS GEBERGTE

MESTIA

SEPTEMBER 2024

10 DAGEN

MIN 5 - MAX 8

969 PP

ONTDEK DE STOERE KAUKASUS IN GEORGIË

DATA & INSCHRIJVEN

HOOGTEPUNTEN

Ontdek de stoere Kaukasus

Perfecte mix tussen wildernis en cultuur

Het doel van deze avontuurlijke reis is het ervaren van Svaneti, het puurste en mooiste deel van de Kaukasus. Dit gebied kenmerkt zich met ruwe bergen en kleine afgelegen dorpen bewoond door de ‘Svans’. Dit vriendelijke bergvolk woont al meer dan 5000 jaar in het hooggebergte. De reis wisselt af tussen hiken en rondtrekken in de bergen en het proeven van deze unieke cultuur.
We verblijven in de guesthouse van een van de Svan families en maken vanuit daar dagtochten naar diverse bergen en gletsjers. Wat deze reis uniek maakt is het bezoek aan het hoogstgelegen dorp van Europa, Ushguli.

Plan

Het exacte plan is afhankelijk van de weersomstandigheden. De eerste dag maken we een dagtocht naar de Chalaadi gletsjer. Het is indrukwekkend om op de bodem te lopen waar zicht ooit een immens grote gletsjer bevond. De tweede dag maken we een stevige tocht naar een bergtop met een overnachting in de tent op ongeveer 2200m. Op de derde dag komen we terug in Mestia en onderhouden we de uitrusting voor de vierde en vijfde dag. Dan gaan we weer op pad met de backpack naar Ushguli, het hoogstgelegen bewoonde dorp van Europa, waar we een toffe hike maken naar de Shkhara gletsjer en in de vallei overnachten in de tent. De laatste dag maken we nog een dagtocht naar een bergkam met een gaaf uitzicht.

Waarom Georgië

Iedereen heeft wel eens gehoord van Georgië, maar het blijft voor velen een onbekend land. Een goede reden om dit land te bezoeken.

Georgië is een uniek land om verliefd op te worden. Er hangt een voormalige sovjet sfeer, vriendelijke locals en een erg goede keuken. Er zijn genoeg lachwekkende momenten als je een Lada ziet langsrijden met keukenblok op het dak of je de koeien op het trottoir moet inhalen. Het kan allemaal in Georgië.

Locatie

Mestia, Georgië

Level

De intensiteit van deze reis is Level 2De reis bevat een mix van dagtochten en een tweedaagse tocht met een trekkingrugzak. Je moet kunnen wandelen met een trekkingrugzak van 10-12 kilo met een duur van 4-6 uur per dag.

Deze reis is geschikt voor iedereen die gezond/fit is en met regelmaat sport. Indien je twijfelt aan je fitheid, gebruik ons 12 weken trainingsschema.

Inclusief

Overnachtingen in Kutaisi en Mestia, ontbijt/lunch en avondeten, vervoer (retour) met busje van Kutaisi naar Mestia.

Exclusief

Retour vliegticket en uitrusting

Uitrusting

Download de uitrustinglijst van deze reis.

 

Interesse in de Kaukasus reis?

Heb je interesse in onze Kaukasus reis? Vul dan onderstaand interesse formulier in.

Zodra er voldoende geïnteresseerden zijn voor de reis, krijg je automatisch van ons een bericht. Vervolgens laten we weten welke op welke exacte data in september de reis gaat plaatsvinden en kun je je daarna aanmelden.

Kaukasus reis september 2024

3 + 11 =

CULTUUR REIS

Ben je geinteresseerd in een cultuur reis? Onze fixer en host heeft een prachtig Hostel genaamd “Why Me Tbilisi” in de hoofdstad Tbilisi en organiseren meerdaagse cultuur reizen. Deze kun je boeken voor na de Kaukasus reis, maar je kunt de reis ook los boeken.

Translate »
Open chat
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hi! Hoe kunnen we je helpen?