Over Jay Jansen WS&E

Je avontuur start hier

Ga met outdoor pro Jay mee op reis naar het pure Noorwegen het legendarische Schotland, het onbekende Georgië of het Finse lapland in hartje winter.

Onze reizen zijn geschikt voor iedereen die gezond is en een goede basisconditie heeft. Door Jay’s persoonlijke benadering en het hanteren van kleinere groepen, groeit ons netwerk van terugkerende klanten.

Wil je in de toekomst zelfstandig een trektocht maken? Leer de juiste skills in onze Wilderness School.
Adventure starts with us!


Waarom Jay Jansen?


Professioneel

Jay is een fulltime outdoor professional. Dat maakt het verschil in kwaliteit.

Goed te doen

Je hoeft geen doorgewinterde bikkel te zijn om mee op reis te kunnen. Onze reizen zijn juist geschikt voor iedereen met een goede basisconditie.

Veel terugkerende klanten

Terugkerende klanten bewijzen onze persoonlijke en professionele aanpak.
Ons Team
Jay Jansen
Owner | Fulltime Wilderness Guide & Instructor | Mountain Leader

Het mooie van 'in the outdoors' zijn is dat iedereen het kan. Je hoeft geen expert te zijn om in de natuur rond te trekken en te genieten van een mooie (meerdaagse) tocht. Het is wel verstandig om enige basis kennis en ervaring in huis te hebben. Als ervaren Wilderness Guide en Mountain Leader leer ik je de skills om op een zelfstandige manier je avonturen te beleven en inspireer en motiveer ik je om vaker op pad te gaan.
Een leuke sfeer met een gezond vleugje humor vind ik ontzettend belangrijk. Ik zie instrueren als het delen van kennis en ervaring en open staan om te leren van anderen. Ongeacht mijn ervaring leer ik elke cursus iets waardevols van cursisten. Dat maakt het vak zo leuk, je raakt nooit uitgeleerd.
Tot snel in een van onze reizen of cursussen! Jay


Maarten van Schijndel
Trekking & Survival Guide

In mijn vrije tijd ben ik al sinds de jaren 90 bezig met het bedenken en beleven van mijn outdoor avonturen. De afgelopen decennia was ik - soms met anderen, maar vaak alleen - te vinden in de bergen, woestijn, jungle, bossen en op het water. Vaak op bergschoenen maar ook regelmatig op een crossmotor, mountainbike, stijgijzers en paddle board. In 2015 begeleide ik samen met ‘Iceman’ Wim Hof een groep mensen door de canyons van de Spaanse Pyreneeën. Tijdens het abseilen was het zaadje geplant om misschien toch maar eens professioneel iets te gaan doen met mijn passie, kennis en ervaring op gebied van outdoor sporten en reizen. Om qua primitieve vaardigheden de puntjes op de ‘i’ te zetten, besloot ik in 2016 om me in te schrijven voor De OutdoorOpleiding van Jay. Na het voltooien van de opleiding vroeg hij me of ik interesse zou hebben om - gezien mijn ruime ervaring en goede humeur☺- assistent-gids en instructeur te worden. Alles viel op zijn plek en momenteel ben ik gecertificeerd Trekking & Survival Guide. Het is heel tof om kennis, ervaring en tips en tricks over te dragen aan enthousiaste cursisten. Tot snel in een van de cursussen of reizen. Maarten


Wat anderen zo tof aan ons vinden


 • We hebben een super weekend gehad. Veel geleerd en veel kunnen ervaren. Dat onder perfecte en enthousiaste begeleiding van Jay. Nu kunnen we met de vele tips zelf aan de slag gaan. Bedankt. We hebben ervan genoten!
  Rubi en Bob -
  2 daagse survival training
 • Mocht iemand overwegen een introductie cursus, een advanced cursus of maatwerk op het gebied van bushcraft/survival training te willen volgen – zoek dan niet langer en boek bij Jay Jansen Wilderness School! Jay, bedankt voor een geweldig weekend!
  Ray en Martijn -
  Duo Survival
 • Een leerzame ervaring die mij korter bij de natuur bracht en duidelijk maakte wat je in essentie nodig hebt om te overleven.
  Marco Knops -
  Survival Training Advanced
 • Dit weekend heeft ervoor gezorgd dat ik meer van dit soort trainingen wil gaan volgen. Ik voel dan ook echt de oermens in mij ontwaken. Nogmaals dank voor alle waardevolle tips, tricks en skills. Het was een zeer ontspannende inspanning dit weekend. Tot een volgende keer!
  Sebastiaan en Francis -
  Survival Training Basic 2017
× How can I help you?