/********************************* change logo for fixed header (quick and easy way) **********************************/ .et-fixed-header #logo { content: url(/wp-content/uploads/2020/04/Logo_JJWS_700px.png); }

In 2015 en 2016 heb ik twee kandidaten getraind voor de al jaren zo populaire tv show Expeditie Robinson.
De eerste keer gaf ik survival training aan Jaap Jongbloed, de tweede keer aan Suzanne Klemann. Mensen vragen we wel eens hoe dat zo is ontstaan dat ik kandidaten train.

Ik zat jaren geleden een keer bij mijn ouders thuis op de bank, toen een aflevering van ER werd uitgezonden. Een kandidaat moest toen tijdens een proef vuur maken met een firesteel. Mijn vader zei: “Die kan daar niets van”. Ik gaf hem groot gelijk en toen kwam ik op het idee om de kandidaten wat training te geven in basisvaardigheden. Het kan voor zo een deelnemers immers geen kwaad om ze de basics te leren van survival.

Ik zocht meteen de productieleider van ER op linkedin op en stuurde ze een bericht. “Niet geschoten is altijd mis”, dacht ik. Maanden gingen er overheen en ik hoorde er niets van. Eigenlijk was ik ook vergeten dat ik het bericht had gestuurd, totdat Jaap Jongbloed me plotseling belde. Hij had via de productie gehoord dat ik hem training kon geven. Kort daarna belde de productieleiding me nog op met de vraag of het “oké” was of ze Jaap’s training mochten filmen om uit te zenden tijdens de eerste aflevering in September. Ik zeg razend enthousiast maar toch kalm “Ja hoor, dat mag”. In totaal was ik nog geen 30 seconden op televisie. Ik noem het het dan ook mijn ‘30 seconds of fame’.

De inhoud van de trainingen zijn geen geheim. Ik leer kandidaten een bepaalde manier van denken en improviseren (mindset) en breng ze vaardigheden bij die hun verblijf comfortabel kunnen maken. Het is elk jaar een vraagteken wat de expeditie gaat inhouden, maar vaardigheden leren zoals o.a. vuur maken, knooptechnieken, onderkomens maken, werken met een Parang werkt in hun voordeel.

Vorig jaar trainde ik geen kandidaat maar dit jaar mocht ik 3 kandidaten te trainen. Wie dat zijn blijft natuurlijk nog geheim, maar we wensen de kandidaten alvast veel succes en vooral veel plezier!

Translate »
Open chat
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hi! Hoe kunnen we je helpen?