Ik vind het belangrijk om gevarieerd te eten. Steeds dezelfde maaltijden wordt al gauw saai en ‘gewoon’. Smaak vinden we allemaal belangrijk, maar buiten moet het tevens praktisch zijn. Tijdens tochten eet ik meestal vriesdroog maaltijden omdat deze compact zijn en ik alleen maar heet water hoef toe te voegen. Regelmatig wissel ik deze maaltijden af met vers gekochte ingrediënten uit de (super)markt.

Mijn gerecht in dit artikel is worst met couscous, champignons en komkommer. Lekker en praktisch. Tip: Koop vacuüm verpakte of gedroogde worsten. Deze zijn langer houdbaar.

Bereiding voor 2 personen
  • Breng minimaal een halve liter water aan de kook.
  • Snijd alvast de worsten, komkommer en champignons in partjes.
  • Bak de worst en champignons in een pannetje lekker bruin (ik bak zonder boter. Uit de worst komt genoeg vet vrij)
  • Haal het gekookte water van de warmtebron en doe 275g couscous erin (meestal een heel pakje). Roer even door en laat 5 minuten wellen.
  • Voeg de worst, champignons en komkommer bij de couscous en roer het geheel nog eens door.
  • Doe er evt. nog wat peper of zout bij en klaar.
  • Enjoy!

  • Translate »
    Open chat
    1
    Stel je vraag via WhatsApp
    Hi! Hoe kunnen we je helpen?