/********************************* change logo for fixed header (quick and easy way) **********************************/ .et-fixed-header #logo { content: url(/wp-content/uploads/2020/04/Logo_JJWS_700px.png); }

Topografische kaarten zijn gedetailleerd en daarom erg handig voor o.a. hiking en trekking.
Wist je dat je Nederlandse topo kaarten gratis kunt downloaden? Scouting Weredi uit Veldhoven heeft een tool ontwikkeld en beschikbaar gesteld op hun website, waar je kaarten gratis kunt downloaden en printen.

Handig om bijv. met behulp van de kaart een route te plannen voor een mooie hike. Of wellicht heb je al eens een kaart en kompas cursus gevolgd maar wil je dit nog eens beoefenen in een gebied bij jou in de buurt?

[tg_button href=”https://scouting-weredi.nl/algemeen/kaarten” color=”orange” bg_color=”” text_color=”#ffffff”]Ga naar scouting website[/tg_button]Hoe werkt het downloaden?

Op de scouting website zie je een kader van google maps met daarin een rood vlak. Schuif dit vlak eens boven je woonplaats en klik op downloaden. Een PDF document wordt gedownload die je kunt printen.
Je kunt boven het kader nog het papierformaat kiezen, de ori├źntatie en de kaart schaling.

Een kaartschaling van 1:25.000 houd in dat 1 cm op de kaart in werkelijkheid 250 m is. Bij een schaling van 1:50.000 is 1 cm op de kaart in werkelijkheid 500 m. Ik adviseer om te beginnen met de schaal 1:25.000

Tip voor het printen. Wil je dat de schaal klopt, zorg dan dat je printer de PDF afdrukt op ware grootte, dus 100%. De meeste printerinstellingen krimpen namelijk automatisch de afbeelding waardoor de schaal afwijkt.

Translate ┬╗
Open chat
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hi! Hoe kunnen we je helpen?