/********************************* change logo for fixed header (quick and easy way) **********************************/ .et-fixed-header #logo { content: url(/wp-content/uploads/2020/04/Logo_JJWS_700px.png); }
DE SCHOTSE HOOGLANDEN

HET LAND VAN DE LOCH’S EN MUNRO’S

AVIEMORE

2-9 NOVEMBER 2024

10 DAGEN

MIN 4 - MAX 6

950 PP

VOL

DE

SCHOTSE

HOOGLANDEN

HET LAND VAN DE LOCH’S EN MUNRO’S

AVIEMORE

2-9 NOVEMBER 2024

10 DAGEN

MIN 4 - MAX 6

950 PP

VOL

HIKE DE SCHOTSE HOOGLANDEN

DATA & INSCHRIJVEN

HOOGTEPUNTEN

Het legendarische land van de Lochs en de Munro’s

HOOGTEPUNTEN

Beklim de Ben Nevis (1345m)

HOOGTEPUNTEN

Hike elke dag naar een andere toffe bergtop

HOOGTEPUNTEN

Drink een goede Whiskey bij de open haard

Ontdek de Schotse Hooglanden

Het doel van deze reis is het ervaren van de Schotse Hooglanden. De wisselende weersomstandigheden maken het lopen in deze bergen avontuurlijk. We wandelen elke dag naar een andere bergtop waaronder ook de hoogste berg van Schotland en Groot-Brittannië, de Ben Nevis (1345m). We verblijven in een gezellige Schotse cottage. Onder leiding van een ervaren wildernisgids leer je tevens tips en tricks om te bergwandelen in de Schotse- of soort vergelijkbare bergen.

Plan

(Deze reis duurt 10 dagen inclusief reisdagen). We plannen deze reis juist in November, vanwege de wisselende weersomstandigheden die de wandelingen avontuurlijk maken. De tochten plannen we aan de hand van de fitheid van de hele groep en de weersomstandigheden.

Als de wind vanaf bijv. 500m hoogte te sterk is om te wandelen, dan zullen we een tocht lager in de bergen maken.

Waarom Schotland

De Schotse hooglanden zijn een “must-see” als je van wandelen en bergen houd, maar vooral omdat je de unieke Schotse bergsport cultuur moet beleven. Overdag hiken in de bergen – door weer en wind – en ‘s avonds na een lekkere, warme douche een whisky of Ale drinken bij de open haard. De kleding droogt ‘s nachts in de droogruimte om de dag erna weer een mooi avontuur te beleven. Niet alleen de tochten maken deze reis uniek. Een Mountain Leader die is opgeleid in de UK leert je handige tips op het gebied van navigeren en bergwandelen.

Locatie

Aviemore regio, Schotland. Omdat de Highlands groot zijn, zullen we dagelijks een stuk met de auto rijden naar het startpunt van de tocht.

Level

De intensiteit van deze reis is Level 1. Dat houd in dat je 5 tot 6 uur per dag met een dagrugzak van 6-8 kilo moet kunnen wandelen.

Deze reis is geschikt voor iedereen die gezond/fit is en met regelmaat sport. Indien je twijfelt aan je fitheid, gebruik ons 12 weken trainingsschema.

Inclusief

Het verblijf in de cottage en het eten is inclusief.

Exclusief

Exclusief is uitrusting en het vervoer naar en in Schotland.

Ons advies is om de DFDS Seasways veerboot te boeken van IJmuiden naar Newcastle, zodat je met eigen auto kunt rijden. De veerboot vertrekt ‘s avonds en komt de dag erna ‘s ochtends aan, waardoor je aan boord kunt slapen. Check de website van DFDS Seaways voor de actuele prijzen).

Uitrusting

Download de uitrustinglijst van deze reis.

 

Wachtlijst Schotland reis

De reis van 2-9 nov is vol. We hebben wel een wachtlijst indien er een annulering komt.

Let op: Vul het formulier alleen in als je besloten hebt om deel te nemen.

Schotland reis 2-9 November 2024 (VOL)

2 + 1 =

Translate »
Open chat
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hi! Hoe kunnen we je helpen?