/********************************* change logo for fixed header (quick and easy way) **********************************/ .et-fixed-header #logo { content: url(/wp-content/uploads/2020/04/Logo_JJWS_700px.png); }

Ik heb al redelijk wat rugzakken aangeschaft. Daarbij heb ik ontdekt dat er eigenlijk maar twee belangrijke eisen zijn, namelijk de grootte en het draagsysteem.

Er zijn veel rugzakken of ‘backpacks’ op de markt. Als je er een wilt kopen en je loopt enthousiast een outdoor winkel in, moet je al gauw een keuze maken uit 20 verschillende rugzakken. Je oog valt op die met een toffe kleur, maar je denkt “is die wel praktisch voor mijn reis?”.

Kijk naar de must-haves om je keuze eenvoudig te maken:

De inhoud

Waar ga je de rugzak voor gebruiken? Ga je hem gebruiken voor dagtochten, een reis van één a twee weken, of zoek je een pack voor weekend avonturen? Daarnaast komt de vraag hoe groot de uitrusting is die je gaat meenemen. Het pakformaat bepaald de inhoud of – beter gezegd – het aantal liters van de backpack.

Mijn advies:
Voor dagtochten: 20 a 30 liter
Voor een reis van twee a drie dagen: 70 liter
Voor een trip van minimaal een week: 80 a 90 liter

Tip: Leen de rugzak van een van je vrienden zodat je kunt testen of je uitrusting er in past. Zo bepaal je eenvoudig de inhoud.

Het draagsysteem

Nu je de grootte weet, ga je op zoek naar de rugzak met een comfortabel draagsysteem. Let daarbij op de zogenaamde “padding’ – opvulling – van de schouder-, heupband en het rugsysteem. Backpacks met meer vulling zijn geschikt voor intensievere trekkingtochten. 
Bij dagrugzakken zie je dat er minder padding is toegepast, omdat je deze maar enkele uren draagt.

De vormgeving

De rest, zoals het design van de rugzak is vooral smaak. Het oog wil ook wat. De meeste rugzakken hebben tegenwoordig allemaal wel dezelfde opties. Vergelijk bij twijfel, de packs en kies de rugzak met de meeste opties.

Mijn favoriete rugzak

Mijn eerste en nog steeds favoriete rugzak is de Jack Wolfskin Escalade 80. Deze is nu 5 jaar oud en gaat maar niet stuk. Ik heb hem destijds gekocht vanwege de grootte en het comfortabele draagsysteem. De rugzak is ontwikkeld voor zeer intensieve trekking tochten en heeft veel padding in de heup en schoudergordels.
Een mooie optie vind ik de flightcase. Deze plastic hoes zit verstopt in een vak onderin. Zodra ik op de luchthaven ga inchecken, rits ik de flight case dicht en zijn de banden mooi beschermd.

Prijs

Je kunt er een nieuw in de winkel of online kopen. Wil je een backpack voor een scherpe prijs? Zoek eens op internet naar 2e hands backpacks.

Inpakken

Heb je al een rugzak? Lees mijn 5 tips over het inpakken.

Translate »
Open chat
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hi! Hoe kunnen we je helpen?